• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Vannak autós sofőrsztereotípiák, tagadhatatlan. És köztünk járnak, idegesítve, megnevettetve, rosszabb esetben veszélybe sodorva bennünket. A CBS Reality összegyűjtötte azokat a sofőrtípusokat, akiket jobb messziről elkerülni.

idegesito_soforok

1. Halálos iramban

A városi utak versenyzője, aki a Forma1-re képzeli magát és sebességi rekordot akar dönteni nap mint nap. Számára a közlekedési táblák maximum a jótanács kategóriába esnek, a piros lámpa pedig csak egy intő jel.

2. Öreg autó nem vén autó

Egy guruló múzeumi remek mögött hajtani nem leányálom. Kapcsold belső keringetésre a légkondit, hogy kizárd a büdös kipufogógázt és imádkozz, hogy minél hamarabb lekanyarodjon előled, így gyorsabban véget érhet a lassú vánszorgás is.

3. Végelgyengüléses sofőr

A reflexe és a szeme már nem a régi, és a reakcióideje is jobb volt 50 éve, amikor a jogsiját szerezte. Csak félévente ül autóba és akkor is a túlélésre játszik. Laaasssaan, óvatosan vezet, bár néha egy-egy tábla észrevétlen marad a számára. Különleges ismertetőjegye, hogy a volán mögött is kalapot vagy sapkát visel és erősen ráhajol a kormányra.

4. Duda bubus

Van, aki nem a gáz nyomja, hanem a dudát. Dudál a dugóban. Dudál a ház előtt, ha megérkezett. Dudál, ha ismerőst lát.

5. Robogó romkocsma

A hangerő csontra feltekerve, az ablak pedig le. Sajátos fejmozgás ritmusra, napszemüveg a szemre vagy a fejtetőre. Az ő kocsija ráadásul rugalmas anyagból készült: akár nyolc haver is befér mellé.

6. Upszi

A kedves, de szétszórt négykeréken robogó életveszély. A cuki hölgy, aki gond nélkül áthajt a záróvonalon, de közben sűrűn elnézést kér. Behajt az egyirányú utcába szembe a forgalommal, miközben felemelt kézzel jelzi, hogy „upszi, bocsika, nem tehetek róla”.

 7. Akit a körülmények zavarnak

Idegesen telefonál és csak permellesleg vezet. Vagy négy bájos gyermeke, vagy tündéri kutyusai hepajoznak a hátsó ülésen, egy biztos: mindez nem segíti elő a sofőr koncentrációját. Rángatja a kormányt, rajtaütésszerűen vált sávot és alig várja, hogy hazaérjen és kimenekülhessen az autó fogságából.

8. Tuningolva

Ő az, aki mindig versenyezni akar. Már a pirosnál bőgeti a motort, s kihívó pillantásokkal biztat, hogy gyorsuld le, ha tudod…

Melyik kategória az, amelyik a leginkább irritál? Van néha rossz napod, amikor te magad is az egyik idegesítő típusba kerülsz át?

2019-10-29
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok